Csökkent a kiszivárgott filmek száma

Minden évben az Oscar-díj átadást megelőző időszakokban jelentősen megszaporodnak az interneten illegálisan keringő filmkópiák számai. Tavaly első alkalommal volt megfigyelhető, hogy a szivárogtatások száma jelentősen csökkent.

Tavaly kevés film szivárgott ki a bemutató előtt, ellentétben az előző évek gyakorlatával, amikor az Oscar-díj átadás előtt szinte evidens volt a filmek szivárgása. Azok a filmek, amelyek kiszivárogtak, általában rossz minőségű, hiányos verziók voltak, amelyeket újságíróknak, fesztiválbíráknak és más szereplőknek adtak át a hivatalos bemutatók előtt. A Torrentfreak jelentése szerint az elmúlt esztendőkben sok ilyen filmkiszivárgás volt, de tavaly ez elmaradt.

Ennek több oka is van, például az EVO nevű csoport még ismeretlen okból történő eltűnése, valamint az ipar fokozott jogi fellépése, amely miatt egyre kevesebben merik illegálisan kiadni a másolatokat. Ezen kívül a kiadási ablakok is rövidültek, így a filmek jobb minőségű másolatai gyorsabban elérhetők torrenten keresztül, így kevésbé szükséges azok beszerzése. Ennek következtében a filmek egyre inkább csak azután válnak illegálisan elérhetővé, hogy már bemutatták őket a mozikban vagy megvásárolhatók a boltokban.

megosztás:

olvastad már?
partnereink
hírlevél


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
keresés
népszerűek
Bevamatech

Be-Va Chip hírlevél feliratkozás

Nem kaptál egy ideje hírlevelet? A GDPR miatt csak azoknak küldünk hírlevelet, akik megerősítették, hogy továbbra is szeretnének értesülni újdonságainkról, akciós termékeinkről és a legújabb IT és tech hírekről. Ha nem kaptál levelet mostanában, iratkozz fel újra:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!