A MicroStrategy szoftveranalitikai vállalat nemrégiben további Bitcoin-t vásárolt ezzel növelte a meglévő állományát

A MicroStrategy szoftveranalitikai vállalat nemrégiben további Bitcoin-t vásárolt ezzel növelte a meglévő állományát.

A kripto közösség tagjai vegyesen reagáltak a lépésre.

A MicroStrategy ügyvezető elnöke, Michael Saylor egy friss tweetben jelentette be, hogy a cég újabb Bitcoin-vásárlást hajtott végre. A lépéssel a cég teljes BTC-állománya 132 500 BTC-re emelkedett, összesen 4,03 milliárd dollárért vásároltak, viszont a cikk írásakor csak körülbelül 2,1 milliárd dollárt ér a teljes készelt. Sokan dicsérték a lépést, míg néhányan felhoztak néhány lehetséges negatív hatást.

 

Egy közösségi tag dicsérte a MicroStrategy elnökét, “rocksztárnak” nevezve őt. Mások azzal ünnepelték az új fejleményt, hogy ígéretet tettek arra, hogy ők maguk is csatlakoznak és több Bitcoint vásárolnak.

Nem mindenki lelkesedett azonban túlzottan a vállalat kriptovásárlásaiért. Egyesek úgy vélik, hogy ez az új akció potenciálisan új mélypontot indíthat el a legfőbb digitális eszköz árfolyamában.

A Twitteren folytatott oda-vissza beszélgetésben Willy Woo és Dan Held Bitcoin-elemzők osztották meg gondolataikat a MicroStrategy vásárlásáról. Woo szerint a bitcoinosoknak nem szabad örülniük, ha a vállalat további BTC-t ad a birtokába. Az elemző azzal érvelt, hogy a MicroStrategy további Bitcoin felhalmozása a centralizáció kockázatát hordozza magában, mivel a vállalat döntéshozatala központosított. Woo emellett azt javasolta, hogy jobb lenne, ha a hétköznapi emberek általi elfogadást támogatnánk.

Ellenérvként Held azt mondta, hogy nem áll fenn a központosítás kockázata, mivel a tulajdonlás nem egyenlő a hálózat ellenőrzésével. Az elemző kiemelte, hogy nem lehet ellenőrizni, ki vásárolja a Bitcoint, és az emberek vagy cégek annyi BTC-t vásárolhatnak, amennyit csak akarnak.

 

megosztás:

olvastad már?
partnereink
hírlevél


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
keresés
népszerűek
Bevamatech

Be-Va Chip hírlevél feliratkozás

Nem kaptál egy ideje hírlevelet? A GDPR miatt csak azoknak küldünk hírlevelet, akik megerősítették, hogy továbbra is szeretnének értesülni újdonságainkról, akciós termékeinkről és a legújabb IT és tech hírekről. Ha nem kaptál levelet mostanában, iratkozz fel újra:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!