Apple álláshirdetések és szabadalmak utalnak a 3D mixed reality világába való betörésre

A technológiai óriás Apple a jelek szerint egy metaverzumos projectnek tűnő “3D mixed reality” világ kifejlesztésén dolgozik, a kapcsolódó szabadalmi bejelentések és a közelmúltbeli álláshirdetések szerint.

November 1. óta több mint 30 álláshelyet tüntettek fel az Apple karrieroldalán a kiterjesztett és virtuális valósággal (AR/VR) kapcsolatban, a gyártó szoftver- és hardvermérnököket keres, akik többnyire a technológiai fejlesztési csoportjában (TDG) dolgoznának.

A TDG egy titkos csapat az Apple-n belül, amely állítólag még 2017-ből eredhet, és amely a hírek szerint az AR- és VR-technológia fejlesztésén dolgozik. Az Apple hivatalosan soha nem erősítette meg, hogy ilyen céljai lennének, bár ez már a technológiai ipar “nyílt titkának” számít. Miközben az Apple jelenleg több mint 150 pozícióra vesz fel munkaerőt a karrieroldal szerint, egy konkrét, augusztusból származó álláshirdetés külön említést tesz egyfajta “3D mixed reality” világról.

Az álláshirdetés egy AR/VR hálózati mérnököt keres, a leírás egy része így szól:

“Ebben a szerepkörben szorosan együtt fogsz dolgozni más fejlesztőkkel, és olyan eszközöket és keretrendszereket fogsz építeni, amelyek lehetővé teszik a csatlakoztatott élményeket egy 3D-s vegyes valóságú világban”.

A Digitimes november 9-i, meg nem nevezett forrásokra hivatkozó jelentése szerint az Apple AR/VR headsetjét a tajvani Pegatron elektronikai cég fogja összeszerelni – ezt a céget az Apple jelenleg az iPhone 14 készülékéhez alkalmazza -, a tömeggyártás pedig 2023 első negyedévében várható. A Pegatron szóvivője a Cointelegraphnak azt mondta, hogy “a titoktartás miatt nem tudnak konkrét ügyféllel vagy termékkel kapcsolatos információkat kommentálni”.

A Cointelegraph hivatalosan is megkereste az Apple-t, de nem kapott választ.

Eközben az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalának (USPTO) szabadalmi bejelentéseiből kiderül, hogy az Apple augusztusban védjegyeztette a “Reality One” és a “Reality Pro” elnevezést, mindkettő “fényképészeti és optikai készülék és eszköz”, valamint “virtuális és kiterjesztett valóság fejhallgató, szemüveg és szemüveg”.

A bejelentéseket egy Delaware-i fedőcég, az “Immersive Health Solutions LLC” alatt tették, amely taktikát gyakran alkalmazzák a nagyvállalatok, például az Apple, hogy megpróbálják titokban tartani jövőbeli termékterveiket. A delaware-i gazdasági társaságok keresése azt mutatja, hogy a céget február 11-én hozta létre a “The Corporation Trust Company”, a világ legnagyobb bejegyzett ügynöki szolgáltató cége, amelyet az Apple és más ismert vállalatok, például a Google, a Walmart és a Coca-Cola használ. Ugyanezt a céget használták egy 2021. decemberi “RealityOS” védjegybejelentésben is, ami vélhetően az Apple operációs rendszere, amelyet a bejelentett, hamarosan megjelenő headsethez használnak.

Más védjegybejelentések, például egy Kínában az Apple Inc. alatt készült, az egyes ujjak mozgását nyomon követő haptikus “VR-kesztyűt” mutatnak, ami tovább utal a vállalat Metaverzumos céljaira. Tim Cook, az Apple vezérigazgatója már kifejtette gondolatait a metaverzumról, a 2022. első negyedévi eredménybeszélgetésen januárban, amikor erről kérdezték, azt mondta: “sok potenciált látunk ebben a térben, és ennek megfelelően fektetünk be”.

2022. januárjában több jelentés is napvilágot látott arról, hogy az Apple a tervek szerint a júniusi Worldwide Developer Conference során jelentette volna meg a headsetet, de a fejlesztési kihívások sorozata miatt nem jött össze.

megosztás:

olvastad már?
partnereink
hírlevél


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
keresés
népszerűek
Bevamatech

Be-Va Chip hírlevél feliratkozás

Nem kaptál egy ideje hírlevelet? A GDPR miatt csak azoknak küldünk hírlevelet, akik megerősítették, hogy továbbra is szeretnének értesülni újdonságainkról, akciós termékeinkről és a legújabb IT és tech hírekről. Ha nem kaptál levelet mostanában, iratkozz fel újra:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!