Az FTX tőzsde megrázta az egész kriptopiacot

Sam Bankman-Fried és Changpeng Zhao harca

MI TÖRTÉNT?

Kiszivárgott információk szerint Bankman alkudozott Elon Muskkal,  a twitter megvásárlásánál, szerette volna ha az FTX segítségével készíti el ambíciózus tervét az elektromos autógyártó milliárdos. Nemrégiben kiderült hogy, Bankman visszalépett az üzlettől illetve CZ a Binance tulajdonosa pedig 500 millió dolláros kölcsönt adott Musknak a twitter megvásárlásához.

Binance válság kezelés vagy éppen előidézés?

Changpeng Zhao vasárnap bejelentette, hogy cége eladja teljes FTX token állományát ezzel magával rántva az FTT token árfolyamát, miután a CoinDesk a múlt héten arról számolt be, hogy az FTX-hez szorosan kapcsolódó Alameda  (ami szintén Bankman cége) mérlegének jelentős részét az FTX tőzsde házon belüli tokenje és a Solana blokklánc tokenje, a SOL alkotja.

Binance felvásárolja az FTX tőzsdét?

CZ tweetben közölte: “Ma délután az FTX a segítségünket kérte. Jelentős likviditási gondjaik vannak. A felhasználók védelme érdekében nem kötelező érvényű megállapodást írtunk alá, szándékunkban áll az FTX.com teljes felvásárlása és a likviditási helyzet helyreállítása”.

Binance aláírta a vásárlási szándéknyilatkozatot a piac kitörő lelkesedéssel fogadta ezt a hírt. 

Binance mégsem vásárolja meg az FTX tőzsdét?

Az ügyfelek rekordsebességgel vonták ki pénzüket a cégtől és látszott, hogy a Binance felvásárlási tervezett is kútba esik – írja a Financial Times. A negatív fordulatra azután került sor, hogy kiderült, az amerikai tőzsdefelügyelet a Sec kiterjesztette az FTX-nél folyó vizsgálatát a platform kriptodevizán alapuló hitelezési termékeire és az ügyfelek alapjainak kezelésére is.

Ezt a hírt a piac 15-25%os eséssel értékelte. A cikk megírásakor a legnagyobb kriptovaluták árfolyamai:

BTC: $16,520.52
ETH: $1,188.87
BNB: $274.88

FTT: $2.66
SOL: $13.95

megosztás:

olvastad már?
partnereink
hírlevél


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
keresés
népszerűek
Bevamatech

Be-Va Chip hírlevél feliratkozás

Nem kaptál egy ideje hírlevelet? A GDPR miatt csak azoknak küldünk hírlevelet, akik megerősítették, hogy továbbra is szeretnének értesülni újdonságainkról, akciós termékeinkről és a legújabb IT és tech hírekről. Ha nem kaptál levelet mostanában, iratkozz fel újra:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!