Az Apple bemutatta az Apple Watch Series 8-at és az új Apple Watch SE-t

Az Apple Watch Series 8 a kategória legjobb egészségügyi funkcióit kínálja, beleértve az innovatív hőmérséklet-érzékelőt, amely fejlett funkciókat tesz lehetővé a nők egészségügyi adataival kapcsolatban, valamint a Crash Detection funkciót a súlyos autóbalesetekre.

Az újratervezett Apple Watch SE új induló áron kínálja az Apple Watch alapélményét

Az Apple bemutatta az Apple Watch Series 8 és az új Apple Watch SE készülékeket, amelyek úttörő technológiát és teljesítményt, valamint fontos biztonsági újításokat hoznak a két legkelendőbb okosórába. Az Apple Watch Series 8 az Apple Watch kedvelt dizájnját, többek között a nagyméretű, Always-On Retina kijelzőt és az erős, repedésálló előlapi kristályt tartalmazza. Az egész napos, 18 órás akkumulátor-üzemidővel rendelkező Apple Watch Series 8 a legjobb egészségügyi és biztonsági funkciókra, például az EKG-alkalmazásra és az esésérzékelésre épít, bevezetve a hőmérséklet-érzékelő képességeket, a visszamenőleges ovulációbecslést, az ütközésérzékelést és a nemzetközi roamingot. Az új Apple Watch SE biztosítja az Apple Watch alapvető Apple Watch-élményét, beleértve az aktivitáskövetést, a magas és alacsony pulzusszámra vonatkozó értesítéseket és a SOS vészhelyzetet, valamint az új Crash Detection funkciót és a teljesen újratervezett hátlapi tokot, amely tökéletesen illeszkedik a három klasszikus tokfelülethez, mindezt kedvezőbb, 249 dolláros (USA) áron. Mindkét modellt a watchOS 9 működteti, amely új és jobban testreszabható óraszámlapokat, mint a Lunar és a Metropolitan, egy továbbfejlesztett Edzés alkalmazást, alvásfázisokat, az első ízben elérhető AFib History funkciót és a teljesen új Gyógyszerek alkalmazást vezet be.

Az Apple Watch Series 8 és az Apple Watch SE már előrendelhető, és szeptember 16-án, pénteken kezdődik az értékesítésük.

“Hallottuk a vásárlóktól, hogy az Apple Watch segít nekik abban, hogy kapcsolatban maradjanak szeretteikkel, aktívabbak legyenek és egészségesebb életet éljenek” – mondta Jeff Williams, az Apple operatív igazgatója. “Az Apple Watch Series 8 úttörő technológiával erősíti meg elkötelezettségünket ezeken a területeken, míg az Apple Watch SE fejlett alapfunkciókat kínál új induló áron. A watchOS 9 által működtetett legjobb okosórák minden eddiginél több képességet nyújtanak.”

Csuklóhőmérséklet-érzékelés a nők egészségéért

A menstruációs ciklus az egészség fontos mutatója, és sok orvos életfontosságú jelnek tekinti. Az Apple Watch Series 8 innovatív új hőmérséklet-érzékelési funkciókkal rendelkezik, amelyek a nők számára további betekintést nyújtanak az egészségükbe, és amelyeket ugyanolyan adatvédelmi védelemmel terveztek, mint az összes többi egészségügyi adatot. (1)

Az Apple Watch Series 8 egyedülálló módon, két érzékelővel – egy érzékelő az óra hátulján, a bőrhöz legközelebb, egy másik pedig közvetlenül a kijelző alatt – érzékeli a hőmérsékletet, csökkentve ezzel a külső környezetből származó torzítást.

Az éjszakai csuklóhőmérséklet jó mutatója lehet a test általános hőmérsékletének. Az Apple Watch Series 8 szenzorai alvás közben öt másodpercenként mérik a csuklóhőmérsékletet, és akár 0,1 °C-os eltéréseket is mérhetnek. Az Egészség alkalmazásban a felhasználók láthatják az alaphőmérséklet éjszakai változásait, amelyeket a testmozgás, az időeltolódás vagy akár betegség is okozhat. (2)

Az Apple Watch Series 8 új hőmérséklet-érzékelési képességeit kihasználva a felhasználók visszamenőleges ovulációs becsléseket kaphatnak. Az ovuláció időpontjának ismerete hasznos lehet a családtervezéshez, és az Apple Watch Series 8 egyszerűvé és kényelmessé teszi ezt azáltal, hogy ezeket a becsléseket az Egészség alkalmazásban biztosítja. A hőmérséklet-érzékelés jobb menstruációs előrejelzéseket is lehetővé tesz.

Emellett az iOS 16 és a watchOS 9 segítségével mostantól minden Cycle Tracking felhasználó értesítést kaphat, ha a naplózott ciklustörténetük esetleges eltérést mutat, például rendszertelen, ritka vagy elhúzódó menstruációt, illetve tartós vérzéseket, amelyek mögöttes egészségügyi állapotok tünetei lehetnek.

 

Ütközésérzékelés (Crash Detection)

Az ütközésérzékelés lehetővé tételéhez az Apple egy fejlett szenzorfúziós algoritmust fejlesztett ki, amely az Apple Watch új, nagyobb teljesítményű giroszkópját és gyorsulásmérőjét használja ki, amely mostantól a legnagyobb dinamikus tartományú gyorsulásmérővel rendelkezik bármely okosórában. Az algoritmus létrehozásához ezekről az új mozgásérzékelőkről adatokat gyűjtöttek professzionális törésteszt-laboratóriumokban, közönséges személygépkocsikkal szimulált valós balesetekben, beleértve a frontális, a hátulról történő ütközést, az oldalütközést és a borulást. A mozgásadatokon kívül a Crash Detection a barométert, a GPS-t és az iPhone mikrofonját is felhasználja bemenetként, hogy felismerje azokat az egyedi mintákat, amelyek jelezhetik, hogy súlyos baleset történt.

Amikor az Apple Watch súlyos autóbalesetet észlel, a készülék bejelentkezik a felhasználóhoz, és hívja a segélyszolgálatot, ha az egy 10 másodperces visszaszámlálás után nem reagál. A segélyhívók megkapják a felhasználó készülékének helyét, amelyet a felhasználó vészhelyzeti kapcsolattartóival is megosztanak. Az Apple Watch és az iPhone balesetérzékelése együttesen zökkenőmentesen működik, hogy a felhasználók hatékonyan kapjanak segítséget. Súlyos autóbaleset észlelésekor a segélyhívó felület az Apple Watch-on jelenik meg, mivel az nagy valószínűséggel közelebb van a felhasználóhoz, míg a hívás az iPhone-on keresztül történik, ha az a lehető legjobb kapcsolat érdekében hatótávolságon belül van.

 

Alacsony energiafelhasználású üzemmód (Low Power Mode)

Annak érdekében, hogy a felhasználók még hosszabb ideig kapcsolatban maradjanak, az új Alacsony energiafogyasztás üzemmód akár 36 órára is meghosszabbíthatja az akkumulátor élettartamát az Apple Watch Series 8 és az iPhone jelenléte esetén. (3) Ez az új üzemmód átmenetileg kikapcsolja vagy korlátozza a kiválasztott érzékelőket és funkciókat, beleértve az Always-On Retina kijelzőt, az edzés automatikus indítását, a szívállapot-értesítéseket és egyebeket.

 

A bevachip.hu Apple Watch kínálatát ide kattintva tekintheted meg.

 

watchOS 9

A legújabb szoftver új funkciókat és továbbfejlesztett élményeket kínál a világ vezető viselhető operációs rendszeréhez:

• Az ősszel érkező nemzetközi roaminggal a felhasználók külföldön utazva is kapcsolatban maradhatnak a mobilhálózattal. Az iPhone-ról az Apple Watch-ra is kiterjeszthetők lesznek a csomagok, kis vagy semmilyen plusz díjért, és világszerte több mint 30 szolgáltatónál lesznek elérhetőek. (4)

• Azok a felhasználók, akiknél AFib-et diagnosztizáltak, bekapcsolhatják az FDA által engedélyezett AFib History (5) funkciót, és fontos információkhoz férhetnek hozzá, többek között becslést kaphatnak arról, hogy szívritmusuk milyen gyakran mutatja az AFib jeleit, így mélyebb betekintést nyerhetnek állapotukba. A felhasználók értesítést kapnak az előző heti becsléssel, és az iPhone-on lévő Health alkalmazásban részletes előzményekhez is hozzáférhetnek, beleértve az AFib-et befolyásoló életmódbeli tényezőket, például az alvást, az alkoholfogyasztást és a testmozgást. Ezenkívül a felhasználók letölthetnek az iPhone-on lévő Health alkalmazásból egy PDF-et, amely részletesen ismerteti az AFib-jük és az életmódbeli tényezők előzményeit, és amelyet könnyen megoszthatnak az orvosokkal és a gondozókkal a tájékozottabb beszélgetések érdekében. A watchOS 9 első AFib History funkciója számos helyi engedélyt és jóváhagyást kapott a világ egészségügyi hatóságaitól, és több mint 100 országban és területen lesz elérhető, többek között az Egyesült Államokban, Ausztráliában (6) , Kanadában, Európában, Hongkongban, Mexikóban, Dél-Afrikában, az Egyesült Királyságban és más országokban.

• A teljesen újratervezett Compass alkalmazás a watchOS 9-ben mélyebb információkat és három különböző nézetet hoz felszínre. Az app egy új hibrid nézetet jelenít meg, amely egyszerre mutatja az analóg iránytű számlapot és a digitális nézetet. A digitális korona elforgatásával egy további nézet jelenik meg, amely tartalmazza a szélességi, hosszúsági, magassági és dőlésszöget, valamint egy tájékozódási nézetet, amely az Iránytű útpontokat (Compass Waypoint) és a Visszaútvonalat (Backtrack) mutatja. A Backtrack a GPS-adatok segítségével egy olyan útvonalat hoz létre, amely megmutatja, hogy a felhasználó hol járt, ami hasznos, ha eltéved vagy megzavarodik, és segítségre van szüksége lépései visszakövetéséhez. A háttérben automatikusan bekapcsolhat, amikor nem a hálózaton van. Az Iránytű útpontok gyors és kényelmes módja egy hely vagy érdekes pont megjelölésének közvetlenül az alkalmazásban. Az Iránytű útpont ikonra koppintva egy útpontot dob le. Ha kiválaszt egyet, célzottan megjelenik az útpont iránya, és hozzávetőlegesen megadja, hogy milyen messze van.

• A watchOS 9-ben az Edzés alkalmazás új, edzés közbeni nézeteket tartalmaz, például a Szegmensek, a Splits és az Emelkedés, amelyek pontosabb edzésadatokat kínálnak. A felhasználók emellett fejlettebb edzésélményekkel is javíthatják edzéseiket, beleértve a Szívritmuszónákat, az Egyéni edzéseket, a Pacert és az idén később érkező Versenyútvonalat. A triatlonok vagy az úszás, kerékpározás vagy futás bármilyen sorozatát tartalmazó tevékenységek esetében az új Multisport edzés az automatikus felismerést használja az edzések közötti egyszerű váltáshoz, és rögzíti az átmeneti időket. A watchOS 9 több adatot és funkciót is hoz, amelyek segítenek nyomon követni, hogy a felhasználók milyen hatékonyan futnak. Az új futási forma mérőszámok, köztük a lépéshossz, a talajérintési idő és a függőleges oszcilláció mind hozzáadhatók az edzés nézetek mérőszámaiként.

• Az alváskövetés a watchOS 9-ben az alvási szakaszok bevezetésével még több betekintést nyújt. Az Apple Watch a gyorsulásmérő és a pulzusszám-érzékelő jeleit használja fel annak megbecsléséhez, hogy a felhasználók mikor vannak REM-, core- vagy mélyalvásban. Az alvási szakaszok adatai közvetlenül az Apple Watch-on az Alvás alkalmazásban tekinthetők meg, a felhasználók pedig az iPhone-on az Egészség alkalmazásban részletesebb információkat tekinthetnek meg, beleértve az interaktív alvási szakaszok diagramokat, valamint az alvási időt a szívritmus vagy a légzésszám mellett, alvás összehasonlító diagramokban.

• Az Apple Watch és az iPhone új Gyógyszerek élménye segíti a felhasználókat gyógyszereik, vitaminjaik és étrend-kiegészítőik kezelésében és nyomon követésében, lehetővé téve számukra, hogy gyógyszerlistát hozzanak létre, ütemtervet és emlékeztetőket állítsanak be, és az Egészség alkalmazásban megtekinthessék a gyógyszereikre vonatkozó információkat. (7)

AFib
« A 5 »

 

Apple Watch Series 8 termékcsalád

Az Apple Watch Series 8-hoz többféle tokfelület, szín és szíjtípus lesz elérhető, hogy a különböző személyes stílusokhoz illeszkedjen. Az Apple Watch Series 8 alumínium és rozsdamentes acél tokban kapható két méretben, 41 mm és 45 mm, és minden pánttal kompatibilis. Az Apple Watch Series 8 alumínium tokszínei között szerepel a starlight, az midnight, a silver és a (Product)RED, míg a rozsdamentes acél tok ezüst, grafit és arany. Az Apple Watch Studio segítségével az Apple Watch Series 8 párosítható az ugyanabban a kollekcióban elérhető bármelyik pánttal.

Apple Watch Series 8
« A 7 »

Az Apple Watch Nike és az Apple Watch Hermès is új szíjakkal és számlapokkal debütál idén ősszel. A Nike élénk új Sport Band színeket és egy új Sport Loopot kínál, amelynek “Just Do It” logója közvetlenül a pántba van szőve. Idén ősztől minden, watchOS 9-et futtató Apple Watch-felhasználó – még azok is, akiknek nincs Nike-modellje – hozzáférhetnek az összes Nike-órafelülethez, beleértve a Bounce-lapra érkező friss színeket is.

Az Apple Watch Hermès két új pántot mutat be: H Diagonal, amely a Hermès H sportos mintázatát hozza létre több száz mikroperforációval, és a Gourmette Metal, amely egy polírozott rozsdamentes acélláncot és egy kétszeresen a csuklót körülölelő noir bőrt tartalmaz. A Lucky Horse nevű, szeszélyes új Hermès óralap gyönyörűen kiegészíti az új szíjakat, és a ház lovas gyökereit ünnepli egy animált lóval, amely alszik, amikor a csuklót leengedjük, és életre kel, amikor felemeljük.

Hermès Lucky Horse
« A 3 »

 

Apple Watch SE

Az új Apple Watch SE fejlett funkciókat kínál új, alacsony áron, és kiváló lehetőség a felhasználók számára, hogy elkezdjék az Apple Watch utazását, a Családi beállításokkal együtt használják, vagy ajándékba adják szeretteiknek. A fejlesztések közé tartozik az S8 SiP fejlett kétmagos processzor, ugyanaz a processzor, amely az Apple Watch Series 8 és az Apple Watch Ultra órákban is megtalálható, így 20 százalékkal gyorsabb, mint az előző generáció, valamint az ütközésérzékelés és a nemzetközi roaming.

Apple Watch SE
« A 4 »

Az Apple Watch SE megtartja ugyanazt a tokszerkezetet, de újratervezett, hozzá illő hátlapi tokja nejlon kompozit anyagból készült, így könnyebb, mint valaha. A watchOS 9 segítségével az Apple Watch SE felhasználói a továbbfejlesztett fitnesz- és wellnessfunkciók mellett az új Compass alkalmazás előnyeit is élvezhetik. Az Apple Watch SE 40 mm-es és 44 mm-es alumínium tokkal, éjféli, csillagfényes és ezüstszínű kivitelben kapható, és minden szíjjal kompatibilis.

 

Az Apple Watch és a környezet

Az Apple Watch Series 8 és az Apple Watch SE készülékeket úgy tervezték, hogy a lehető legkisebb mértékben terheljék a környezetet. Mindkét modell 100 százalékban újrahasznosított alumíniumból készül a tokban, 100 százalékban újrahasznosított volfrámból a Taptic Engine-ben, és 100 százalékban újrahasznosított ritkaföldfém elemekből az összes mágnesben. Az Apple Watch esetében elsőként mindkét modellben 100 százalékban újrahasznosított arany található – az Apple Watch Series 8 több nyomtatott áramköri lapjának bevonatolásában, valamint az új Apple Watch SE SiP-jének bevonatolásában. Mindkét modell higanytól, BFR-ektől, PVC-től és berilliumtól mentes. Az Apple Watch csomagolása nem használ külső műanyag fóliát, és a csomagolás legalább 94 százaléka rostalapú, amivel az Apple közelebb került ahhoz a céljához, hogy 2025-re teljesen eltávolítsa a műanyagot a csomagolásából.

Ma az Apple globális vállalati működése szén-dioxid-semleges, 2030-ra pedig azt tervezi, hogy a teljes gyártási ellátási lánc és a termékek teljes életciklusa során 100 százalékban szén-dioxid-semleges lesz. Ez azt jelenti, hogy minden egyes eladott Apple-készülék, az alkatrészgyártástól, az összeszereléstől, a szállítástól, a vásárlói felhasználástól, a töltéstől kezdve egészen az újrahasznosításig és az anyagok visszanyeréséig, nettó nulla klímahatással fog rendelkezni.

 

A bevachip.hu Apple Watch kínálatát ide kattintva tekintheted meg.

 

 

1. A Cycle Tracking alkalmazás nem használható a születésszabályozás egyik formájaként. A Cycle Tracking alkalmazás adatai nem használhatók egészségügyi állapot diagnosztizálására.
2. A hőmérséklet-érzékelő funkció nem orvosi eszköz, és nem orvosi diagnózisban, kezelésben vagy bármilyen más orvosi célra való felhasználásra szolgál.
3. Normál használat során az Apple Watch Series 8 akár 36 órás akkumulátor-üzemidőt is elérhet iPhone jelenléte mellett.
4. A nemzetközi roaming elérhető az Apple Watch SE, az Apple Watch Series 8 és az Apple Watch Ultra, valamint a watchOS 9-et futtató Apple Watch Series 5-től kezdődően minden mobilos modell esetében. További információkért lásd apple.com/watch/cellular.
5. Az AFib History olyan 22 éves vagy idősebb személyek számára készült, akiknél pitvarfibrillációt diagnosztizáltak.
6. Ausztráliába még idén ősszel érkezik.
7. A Gyógyszerek funkció nem helyettesítheti a szakszerű orvosi megítélést. További információk a gyógyszerek címkéin találhatók, de kérjük, hogy a személyes egészséggel kapcsolatos döntések meghozatala előtt konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával.

megosztás:

olvastad már?
partnereink
hírlevél


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
keresés
népszerűek
Bevamatech

Be-Va Chip hírlevél feliratkozás

Nem kaptál egy ideje hírlevelet? A GDPR miatt csak azoknak küldünk hírlevelet, akik megerősítették, hogy továbbra is szeretnének értesülni újdonságainkról, akciós termékeinkről és a legújabb IT és tech hírekről. Ha nem kaptál levelet mostanában, iratkozz fel újra:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!