100x zoomot is tud a legkomolyabb Galaxy S20

Bemutatkozott a Samsung zászlóshajójának új generációja. Az S20 és az S20+ mellett S20 Ultra néven jön az abszolút csúcsmodell, amelybe mindent belerakott a koreai cég, amire kamerafronton jelenleg képes.

 

Négy Galaxy S20 készülék - Rózsaszín Felhő színű Galaxy S20, Rózsaszín Felhő színű Galaxy S20+, Kék Felhő színű Galaxy S20+, Kék Felhő színű Galaxy S20 - álló, enyén dőlt szögben.

 

S10-ről S20-ra ugrott a modellszámozás, a Samsung szerint azért, mert tavalyi modellel gyakorlatilag lezártak egy évtizedet, az újdonság pedig egy új éra kezdete szeretne lenni. Az is változott, hogy most nem készül kis méretű csúcsgép, a legapróbb a sima S20, de ennek is 6,2 hüvelykes kijelzője van, az S20+ már 6,7 inches, a legnagyobbnak számító S20 Ultra pedig 6,9 hüvelykes megjelenítőt kapott. Ehhez sorrendben 151,7 x 69,1 x 7,9 milliméteres, 161,9 x 73,7 x 7,8 milliméteres és 166,9 x 76 x 8,8 milliméteres méretek tartoznak 163, 186 és 220 grammos tömeggel. Az 5G verziók további 2 grammal nehezebbek, ha valakinek ez fontos lenne.

Rózsaszín Felhő színű Galaxy S20 készülék a hátlapjára fektetve, enyhén balra döntve.

Az S20 és az S20+ sok szempontból nagyon hasonló, de nem csak a méretük tér el. A különbségeket két ponton érdemes keresni, egyrészt az S20+ kapott egy ToF kamerát hátra, másrészt pedig nem 4000, hanem 4500 mAh-s akkumulátort rejt a készülékház. A többi paraméter azonban azonos, 120 Hz-es, HDR10+-os, QHD+ felbontású Super AMOLED panel van a frontoldalon, a kijelző felső részének közepén néz ki a 10 megapixeles előlapi kamera, az ujjlenyomat-olvasó pedig ezúttal is a megjelenítő mögé került.

Hardveresen megújultak a termékek, egyrészt a korábbinál is vékonyabbak a kávák, ez pedig azt is jelenti, hogy a sima S20 ahhoz képest egész kompakt, hogy amúgy mekkora kijelzőt kínál. A chipsetet a friss Exynos 990-re cserélték (az amerikai piacon pedig a Snapdragon 865 hajtja majd meg ezeket a modelleket), ez pedig egyrészt lehetővé teszi 5G-s variánsok piacra dobását, másrészt pedig sokat fejlődött a GPU, azaz a grafikus rész, amely a multimédiás képességeket is meghatározza. Az S20-ból Magyarországon csak 4G-s változat lesz hivatalosan piacon, az S20+ esetében azonban 4G-s és 5G-s verzió is elérhető lesz. Az S20 Ultra azonban kizárólag 5G-s modemmel kerül gyártásba.

A belső tárhely minimum 128 GB méretű, a RAM mérete legalább 8 GB, de lesz 12 GB-os variáns is, az S20 Ultra legjobban felszerelt kiadása pedig 512 GB-os háttértárat és 16 GB RAM-ot fog kapni. A 3,5 mm-es jack csatlakozó már minden esetben a múlté, az IP68-as védelem azonban velünk marad. A vezeték nélküli töltés sem tűnik el, de érdemben nem változik, továbbra is 15 W-os, viszont az új generációs modellek is alkalmasak arra, hogy visszafelé töltsenek másik telefont, illetve egyéb kütyüket a hátlapjukon keresztül.

A legnagyobb változás a kamerát érintette, a Samsung kutatása azt az eredményt hozta, hogy a legtöbben azért vesznek új telefont, mert jobb kamerát szeretnének használni. Az S20 és az S20+ ilyen szempontból megegyezik, alapvetően három különböző látószögű lencsét fogunk hátul találni, plusz a nagyobb modellen egy ToF kamerát, amely főleg a portrék készítésénél jöhet jól. A fő kameránk 12 megapixelen dolgozik, 1,4 mikrométeres a pixelméret, az aperúra F/1,8-as. Az ultra nagylátószögű egység is 12 megapixelen dolgozik, itt F/2,2-es apertúrát kapunk, a zoom kamera pedig 64 megapixeles, de ez egy quad-Bayer szenzor, amely végeredményben ugyanúgy 12 megapixeles fotókat szállít majd, ám mindenféle szoftveres trükközéssel 30x zoomot kínál. Ez ugyan csak ideális fényviszonyok esetén hozza az elvárt eredményt, de a 10x nagyítás beltéren is egészen korrekt produkcióval kecsegtet a gyors próba alapján. OIS emögött és a normál lencse mögött is van.

Az összes S20 tud 8K-ban videót felvenni, ami viszont abból a szempontból érdekes, hogy a sima S20 és az S20+ főkamerája önmagában erre nem lenne alkalmas a 12 megapixeles felbontás mellett, ugyanakkor a telés lencse mögött ücsörgő 64 megapixeles szenzor viszont igen. 8K felbontásnál történő videózásnál ezt használja a két telefon, de a látószöget a normálhoz igazítják, viszont ez azt is jelentheti, hogy nem lesz ugyanolyan minőségű a két kisebb S20 8K felvétele, mint amit az S20 Ultra tud szállítani, hiszen más apertúrával dolgoznak a készülékék. Az viszont közös funkció, hogy a 8K-s videók bármely pillanatáról tud 33 megapixeles állóképet exportálni utólag is a szoftver. Az is érdekesség, hogy a 8K-s felvételeket mindenképpen 4 GB-os fájlokra tagolja majd a telefon, egyrészt ez egyfajta limit a FAT32 fájlstruktúrában, másrészt így könnyebb majd az utómunkát is megoldani, már amennyiben ehhez egyébként van megfelelő hardveres környezetünk. Újdonság, de régi igény volt már, hogy a videózásnál is van manuális mód, ami sokaknak hiányzott.

Szintén a fotózáshoz kapcsolódik, hogy mindhárom modellben van egy extra funkció, aminek Single Take Mode a neve, ez gyakorlatilag azt csinálja, hogy az összes kamerával egyszerre készül egy fotó (illetve egy pár másodperces videó is) a témáról, aztán ráengedik az AI-t, hogy hozza ki belőle a legjobb opciókat, majd pedig a felhasználó kiválaszthatja, hogy neki melyik kompozíció tetszik leginkább. Adott esetben használja az élőfókusz funkciót is ehhez, szóval lehet, hogy ez egy szerethető okosítás lesz a mindennapokban, de majd elválik, hogy mennyire fogják a vásárlók használni.

Szoftveres oldalon óriási meglepetések nincsenek, a One UI 2.1 kerül majd rá a 10-es Androidra. A szokásos felhozatallal és opciókkal fogunk találkozni, egy extra azért lesz, a music share nevű megoldás, amely gyakorlatilag WiFi kapcsolaton keresztül streameli a zenét a környezetünkben levő eszközökre, hogy mindenki ugyanazt tudja hallgatni egyszerre. Ez amúgy nem újdonság, egyes Honor telefonokban már évekkel ezelőtt felbukkant valami nagyon hasonló. A Bixby segítségével összerakott Spotify lejátszási lista viszont az, bár enélkül valószínűleg lehet élni.

 

Az összes S20 modell február 11-től előrendelhető, ahogyan az új Buds+ nevű headset is, amely megszólásig (szó szerint) ugyanaz, mint a korábbi Buds, de már 11 órás lejátszási időre képes, három mikrofont tartalmaz, hogy jobb legyen a beszélgetések minősége, illetve kapott egy Spotify gyorsfunkciót, amivel egyetlen érintéssel indíthatjuk a streaming zenét. Az előrendelési akcióban pont ezt adják ajándékba, március 8-ig lehet élni a lehetőséggel, a termékek pedig március 13-től lesznek a boltokban. A hazai árazás is ismert már, ezek szerint a legolcsóbb S20 (8/128, 4G) 325 ezer forintba kerül, az S20+ (8/128, 4G) 360 ezer forintról indul, az 5G-vel megspékelt változat már 395 ezer forintot kóstál. Az S20 Ultra pedig itthon 485 ezer forintba fog kerülni, amivel a Fold után a második legdrágább Samsung telefonná válik.

Forrás Prohardver

 

A következő tulajdonságai miatt fogjuk szeretni

 

Space Zoom ultranagyítás
A Samsung Galaxy eddigi legfejlettebb zoomjával messziről is csodálatos dolgokat örökíthetsz meg. A Galaxy S20 Ultra 5G Hybrid optikai zoomja lehetővé teszi, hogy akár tízszeres nagyítással közelíts rá arra, amin megakad a szemed, anélkül, hogy a képminőség romlana. Ráadásul, élvezheted a Galaxy S20 Szuperfelbontású zoomját, amivel akár százszoros közelítést is elérhetsz.*** Ez különösen jól jön, amikor a koncerten óriási a tömeg előtted és te az utolsó sorban állsz, de valós időben szeretnéd látni, hogy mi zajlik a színpadon.**

** A tízszeres Hybrid optikai zoom és a százszoros Szuperfelbontású zoom kizárólag Galaxy S20 Ultra 5G készülékeken érhető el. A Galaxy S20 és S20+ készülékek háromszoros Hybrid optikai zoommal és harmincszoros Szuperfelbontású zoommal rendelkeznek.

***A százszoros Space Zoom ultranagyítás magában foglalja a digitális zoomot, amely okozhat némi képromlást.

8K videórögzítés
A Galaxy S20 teljesen új szintre elmeli videóid a 8K felbontással, amely az eddigi legnagyobb felbontás, amely Galaxy okostelefonon elérhető. Ezek a videók rendkívül részletgazdagok, az UHD-nél akár négyszer jobb felbontást biztosítanak. Ráadásul a 8K videókból könnyedén készíthetsz, valamint vághatsz ki 33 megapixeles, részletes állóképeket. Egyszerűen csak lépj be a galériába, válaszd ki a 8K videót, nyomj a rögzítésre a bal felső sarokban, hogy elkészítsd életed felvételét. Készülj fel, hogy ezzel önmagad, a barátaidat és a családtagjaidat is le fogod nyűgözni.
Okos felvétel
Csak nyomj a zárszerkezet (angolul: “shutter”) gombra, amikor az Okos felvétel rögzíti a videót, a Galaxy S20 MI-jét igénybe véve elemzi azt, és akár 14 különböző fotót és videót készít, amelyek között lesz ultraszéles, elmosott, megvágott fotó, timelapse videók és egyéb felvételek is. Rögzíts egyszer és válassz a számos lehetőség közül, hogy kiválaszthasd a számodra legmegfelelőbb felvételt.*

* Legalább 3 másodpercnyi és maximum 10 másodpercnyi felvételt igényel.

Világos éjjeli mód
A Samsung Galaxy eddigi legfejlettebb, gyenge fényviszonyokra tervezett kamerája átalakítja az éjszakai fotóid és videóid. Továbbfejlesztett képszenzoraink több fényt engednek be, hogy élénk, gazdag képeket készítsenek sötétben is. Az Éjszakai mód akár 30 képet olvaszt egybe azonnal, hogy kristálytiszta fotók készüljenek, minimális zavaró tényezőkkel sötét körülmények között. A Galaxy S20 Videó HDR-jével éjszakai videóid gazdagabbak és élénkebbek lesznek.
Dinamikus AMOLED 2X
Élvezd a moziszerű látványt a lenyűgöző, élethű színekkel és kontraszttal a művészi AMOLED képernyővel és a HDR10+-szal hitelesített kijelzővel. Az élénkebb képernyő segít, hogy napfényben is tisztán lásd a rajta megjelenő tartalmakat. Ez a kijelző nem csak jól néz ki, de okos is, automatikusan csökkenti a káros kék fényt és egyúttal a szem terhelését is. Az új 120Hz-es* frissítési rátával könnyed görgetést, kiegyensúlyozott képernyőváltást tapasztalhatsz.

*Az alapértelmezett képernyő beállítás 60Hz. A 120Hz képernyőhöz módosítani kell a képernyő beállításokat. Előfordulhat, hogy 120Hz-es képernyő beállításnál is, bizonyos körülmények között a készülék 60Hz-re vált vissza.

Kijelző, amely csökkenti szem terhelését a csökkentett kék fénnyel
Szem terhelésének csökkentése a képernyő előtt töltött idő alatt az Eye Comfort Display kijelzővel. A Galaxy S20 kijelzője jobb lett, minden eddiginél jobban csökkenti a kék fényt, anélkül, hogy beáldoznánk a színek minőségét a képernyőn.
Kimagasló teljesítmény a fejlett CPU/GPU/NPU-val
A továbbfejlesztett CPU-val, GPU-val és NPU-val megalkottuk az eddigi legjobb okostelefonunkat, elképesztő feldolgozással és grafikával. Mindez azt jelenti, hogy a Galaxy S20 készülékeden az élő közvetítés és a grafikailag összetett játékok is könnyedén futnak. A továbbfejlesztett NPU-val és a más egyébként is fejlett processzorral a Galaxy S20 készüléked nem csak okos, de hihetetlenül intelligens is. Félkészült a jövőre.
Hosszú üzemidejű akkumulátor a Szupergyors töltéssel
Válaszd a hosszú üzemidejű „szörnyetegünket”” az 5 000 mAh-s akkumulátorral* és töltsd fel akár percek alatt** a 25 W Szupergyors töltéssel!

A fenti leírás kizárólag a Galaxy S20 Ultra 5G készülékre vonatkozik. A Galaxy S20 akkumulátora 4 000 mAh (jellemzően), a Galaxy S20+ akkumulátora pedig 4 500 mAh (jellemzően). A Galaxy S20 és Galaxy S20+ készülékek maximum 25 W Szupergyors töltést támogatnak.

* Az 5 000 mAh (jellemző) akkumulátor kizárólag Galaxy S20 Ultra 5G készülék esetén érhető el. A Galaxy S20 akkumulátora 4 000 mAh (jellemző), a Galaxy S20+ akkumulátora 4 500 mAh (jellemző). Az átlagos értéket harmadik fél, laboratóriumi körülményei között elvégzett tesztelés alapján állapítottuk meg. A jellemző érték a becsült átlagos érték, figyelembe véve az akkumulátor kapacitásának eltérését az IEC 61690 szabvány szerint tesztelt akkumulátorminták között. A névleges (minimális) 3 880 mAh Galaxy S20 készüléken, 4 370 mAh Galaxy S20+ készüléken és 4 855 mAh Galaxy S20 Ultra 5G készüléken. Az akkumulátor tényleges élettartama függ a hálózati körülményektől, a használati szokásoktól és egyéb tényezőktől.

** A Samsung értékelése alapján. Az értékeket a Galaxy S20 széria kiadás előtti verziói alapján, a dobozban található töltőt használva és egy átlag felhasználó profilját alapul véve állapítottuk meg. Legalább tíz percnyi töltést feltételez. Az akkumulátor tényleges élettartama függ a hálózati körülményektől, a használati szokásoktól és egyéb tényezőktől.

*** A 45 W-os Szupergyors töltés kizárólag Galaxy S20 Ultra 5G készüléken érhető el, 45 W-os USD-adaptert (PD3.0 sztenderd) és 5A C-to-C kábelt használva, amely tartozékok külön vásárolhatók meg. Kérjük, kizárólag a készülékhez tervezett Samsung akkumulátort, töltőt és kábelt használjon!

Továbbfejlesztett biztonság
A készülék megalkotásakor a biztonságot is szem előtt tartották. A Biztonságos processzor egy teljes processzor az AP chipkészletben, amely kizárólag a biztonságért felel. Ehhez társul a fejlett Knox technológia, amely lehetővé teszi a két lépéses biztoságot tranzakcióknál vagy érzékeny információk küldésekor. Teljes biztonságban érezheted magad, védve az olyan biztonsági fenyegetésektől, amelyek a banki vagy pénzügyi alkalmazásokat célozzák meg. Biztos lehetsz abban, hogy a személyes adataid és a blockchain részletei valóban védve vannak a digitális adattolvajoktól.
Egy laptopnyi tárhely
Legyen néhány laptopnál is nagyobb tárhelyed, hogy sose kelljen aggódnod a nagy méretű fájlok mentése vagy alkalmazásaid miatt a 128 GB belső tárhellyel, amely akár 1 TB-os microSD kártyával is bővíthető.

* A memória mérete modellenként, színenként és országonként eltérő lehet. A microSD-kártya külön vásárolható meg, illetve országonként eltérő lehet. Az 1 TB-os microSD-kártya országonként és gyártóként eltérő lehet. A ténylegesen elérhető tárhely függ az előre telepített szoftvertől.

Forrás Samsung

megosztás:

olvastad már?
partnereink
hírlevél


Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!
keresés
népszerűek
Bevamatech

Be-Va Chip hírlevél feliratkozás

Nem kaptál egy ideje hírlevelet? A GDPR miatt csak azoknak küldünk hírlevelet, akik megerősítették, hogy továbbra is szeretnének értesülni újdonságainkról, akciós termékeinkről és a legújabb IT és tech hírekről. Ha nem kaptál levelet mostanában, iratkozz fel újra:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!